Med doft av saffran
När första advent närmar sig är det dags att baka saffransbröd.
I går blev det bak i blogg köket.
Vi är ju många som tycker om bullar så här är det en stor sats på gång.
Recept på vårt saffransbröd:
300g smör
1 liter mjölk
100 g jäst
4 dl socker
1-2 påsar saffran
ca 3 liter vetemjöl
russin
ev. en burk kesella
ägg att pensla med
Det blir 8 längder eller ca. 80 lussekatter
I dag har pysslandet fortsatt med att Madeleine har dekorerat
ett pepparkakshus som ska bli lotterivinst vid kvällens Julbord.
Solen skiner och vi ska hacka halm till strö, köra hem foder, skota fram lite virke
och kanske plöja lite idag. Sen ska kvällsmjölkningen skötas
innan vi ska ut på kvällens olika festligheter, som vi får berätta mer om en annan dag.
I går blev det bak i blogg köket.
Vi är ju många som tycker om bullar så här är det en stor sats på gång.
Recept på vårt saffransbröd:
300g smör
1 liter mjölk
100 g jäst
4 dl socker
1-2 påsar saffran
ca 3 liter vetemjöl
russin
ev. en burk kesella
ägg att pensla med
Det blir 8 längder eller ca. 80 lussekatter
I dag har pysslandet fortsatt med att Madeleine har dekorerat
ett pepparkakshus som ska bli lotterivinst vid kvällens Julbord.
Solen skiner och vi ska hacka halm till strö, köra hem foder, skota fram lite virke
och kanske plöja lite idag. Sen ska kvällsmjölkningen skötas
innan vi ska ut på kvällens olika festligheter, som vi får berätta mer om en annan dag.
Kommentarer
Postat av: Christer Eriksson
Lite lusse bullar skulle ju inte sitta fel på skjutningen på Onsdag:)
Trackback