Storbak

I dag har vi varit några LRF kvinnor som samlats hos en av medlemmarna
i hennes nyrenoverade bagarstuga för att baka tunnbröd.

Att grädda kakor direkt i ugnen och hålla en jämn värme är inte alltid så lätt,

men resultatet blev bra tyckte vi och framför allt gott.



Vi fick även läsa en hel del goda råd i HUSMODERNS BOK  FRÅN 1907.
där kunde man få tips om fläckborttagning, fönsterputsning, rengöring av stråhattar
eller tvättning av filtar och mycket annat.

Men i delen av matrecept hittade vi en rejäl sats av spisbröd.

Spisbröd

50 kilo rågmjöl
20 liter vatten
1/3 liter salt
3/4 kilo jäst
kummin

Man kan ju undra hur många dagar de bakade med den satsen.
Vår deg var nog ungefär en tiondel.

Hälsningar Bloggar mamman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0