Trösktider

Nu puttrar en stor gryta kött på spisen i väntan på ett stort matlag.
Var det inte så det var förr i tiden vid tröskning att man skulle hålla hela arbetslaget med mat?
Här kändes det ungefär så igår när vi körde igång med tröskningen,
efter att transporterat hem tröskan från "vinterförvaringen".
Vi började med att tröska höstvete, samtidigt som vi balade in en hel del ensilagebalar.
Och då blir det så att alla samlas här för mat paus.
Vid lunchen var vi bara sex stycken för skolan hade ju börjat för gymnasieeleverna här i familjen
och de små var på fritids för de börjar skolan i morgon.
När alla hade ätit middag och jag kom från ladugården kunde jag räkna till tio stycken middagsgäster.
Så det var inte mycket kvar i spagetti och köttfärsgrytorna.
Bara lagom att skrapa till en matlåda idag.
Men nu är jag laddad igen för man vet inte så noga vi blir väl en fem - tio på middag idag också skulle jag tro.
En köttgryta med diverse smått och gott . Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa.
Nötkött blev det idag, med lite lök av olika slag och lite olika grönsaker som fanns i kylskåpet,
t.ex morötter och paprika. Och så lite salt och grillkrydda.
Till det blir det lite ris och potatis.



I dag fortsätter vi att tröska i väntan på regnet, ännu är det bara mulet.
Vi kör även ut dynga ur brunnen och några gubbar har varit ute på vägen och lagat hål.
När vi har en egen vägförening här i byn får man sköta sådant själva.



Torken måste skötas och säden bytas i den,
så man hinner torka så mycket säd som möjligt när lassen kommer hem.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0